Nytt år, nye regler!

Nytt år og nye regler innføres. Lyderhorn Ishockeyklubb har snakket med Roy Ellingsen som blant annet kan fortelle at det er kommet en ny icing regel som kalles «hybrid icing».

Nye regler som blir gjeldende fra årets sesong (i tillegg til de andre hockeyreglene) er:

• Hybrid Icing
  • Forsvarende lag skal alltid stille opp først i dropp.
  • Skudd via stolpen/tverrligger og over vantet vil nå bli droppet inne i offensiv sone.
  • Det kan nå både gis to minutter og ti minutter for munnbruk.
  • Lagstraff, keeper utvisninger etc skal nå ALLTID sones av en spiller som er på isen når forseelsen skjer.
  • Instigator-regelen fra NHL er nå innført i IIHF. Spilleren som åpenbart er den aggressive part og starter en slåsskamp, skal nå idømmes en ekstra to minutter.
  • «Slew-footing», som det heter i reglene. Altså den standard-manøveren med å sparke beina under en motstander foran eget mål, er nå matchstraff.